Sunday, August 2, 2009

Siapa yang Rugi??

Hey Hoo!
Yesterday, my best girlfriends and I had a talk on relationships and guys. It's been so stressful for us girls to find ourselves a decent guys nowadays. we wondering like, why do guys go for looks instead of brain? why do they tend to do all those nasty stuff to girls? and why cant they control theirself from doing the bad stuff to their girl? ok bad stuff refers to tangan yang merayap dalam cinema, tangan yang tak boleh duduk diam etcetera.

Tak boleh ke kalau lelaki for once control their lust? macam agak2 la, kau couple dengan aku sbb nak comolot and have sex! macam agak puki disitu. *ok aku does not refer to my own self. it refers to girls. jangan salah faham ye*

to think about it betul juga apa Hani cakap, either way, girls yang akan feel the lost. because, kalau kita x bagi, then laki tu marah and dump kita but if kita bagi and have sex with them then get dump, kita lagi rugi and teruk. so girls, macam mana? nak tinggalkan laki tu or just nak go with the flow?

bukan senang kan nak break dgn someone? especially when dah sayang. tp cuba fikir, does the guy worth it?? layak ke diorang dapat perempuan yang baik? hurm. . .

for me and my girls, guys tends to take advantage. just because we're loud, huuhaa sana huuhaa sini, tak semestinya kitorang murah kan? well, everyone has limit too. yang paling i tak faham, salah ke kalau perempuan tu kawan dengan ramai lelaki? macam kampung gila ok! for myself, i suka lepak dengan guys compare to girls. sbb guys macam very open, kau tak payah sebok2 nak control cun and xpayah nak jaga sangat hati diorang but kalau girls, aduyai. . . leceh gila kot. dah la suka bawak mulut, sensitif pulak tu. tapi tanggapan orang, bila perempuan tu ramai kawan lelaki je mulalah cakap perempuan liar la, gatal la and so on. Tak faham betul mentality orang sekarang ni.

Seriously, i really REALLY hate guys who doesnt understand when a girls said NO! macam kau x faham ke aku cakap xnak?! kang aku marah kang, kau cakap aku tak sayang la apa la. . . and benci gila lelaki yang ugut or cakap "you kan i punya","you're mine ok, i can do whatever i want","ala. . .bukan buat apa pun, sikit je". ok, just imagine, what if the same situation happends to your own sisters? korang tak marah ke orang usik adik korang?!? or korang memang tak kisah sebab rasa benda tu macam benda biasa and normal?

to my girlfriends and I, its NOT normal to have sex before marriage ok! kitorang maybe gila-gila and loud but we have our limits to. Dont you ever cross that line or your gonna get dump! tak salah untuk save that special thing for the person to called your own kan? so sabar la sikit, takkan lari gunung di kejar. . . ceh~ dah macam apa dah.

btw I believe that, if the guy really loves you, he wont even dare to touch you without your permission at all! so people, find that guy! Kalau bukan for you pun find one for me k?? *wink wink* ahahhaha. . .

so, enough said. kepada kaum adam di luar sana, jangan salahkan kaum hawa kalau mereka sudah mula memesongkan diri mereka. cuba tanya diri sendiri kenapa diorang jadi macam tu.

p/s: please dont get me wrong ok. semua contoh di atas adalah hasil perbincangan Hani, Farah, Atee and eIZA Kamarul. Tiada kena mengena dengan sesiapa sama ada yang masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia.



eIzA is very dissapointed with the shah alam guy
You know who you are sayang. . .



eIzA Kamarul
04.00 a.m.

0 comments: