Saturday, February 6, 2010

FUTSAL!

hello peeps!
today i would like to share with you a story of my day.
entry ni kita buat dalam bahasa malaysia lah ye?
mari! mari!
ngee~

pagi tadi patutnya saya kena bangun pada pukul 8 pagi kerana kena berkumpul di padang futsal SMK disebabkan oleh permainan yang akan dimulakan pada pukul 9 pagi (ahaha maksud sebenar ayat ialah saya kena ada kat padang futsal SMK at 8). tetapi dengan megahnya saya telah bangun pada pukul 8.30 pagi dengan terdapat 24 panggilan tidak berjawab menandakan rakan-rakan seperjuangan telah berhempas pulas demi mengejutkan ketua pasukan nya yang tercinta. &heart. dengan menggelabah sotongnya saya bergegas ke tandas dan mengambil mandi yang cepat*have a quick shower* agar saya tidak terlampau lambat tiba di padang futsal berdekatan dengan gelanggang tenis UiTM johor.

markah perlawanan :-
1. SMK vs ZAMRUD --> 1-0
2. SMK vs NR --> 0-1
3. SMK vs UiTM JB(LARKIN) --> 0-1
4. SMK vs SAB --> Kalah tanpa bertanding (KTB)

baiklah. permainan terakhir adalah sangat menguji kesabaran kerana, pihak saya telah dimaklumkan bahawa permainan kami seterusnya adalah pada pukul 3.40. maka sebagai mahasiswa yang menepati masa, pasukan saya telah hadir pada pukul 3.30 dengan hati yang berkobar - kobar. malangnya, nasib tidak menyebelahi kami apabila kami telah mendapat status KTB gara - gara oleh kelewatan kami. walhal, pasukan saya tidak dimaklumkan bahawa permainan akan dimulakan pada pukul 2 petang. dengan langkah kecewa, kami pasrah dan redha dengan ketentuan ILAHI dan terus berada di situ untuk menunjukkan sokongan kami kepada pasukan yang masih kekal.

permainan terakhir adalah di antara pasukan NR serta pasukan UiTM JB (Larkin). persaingan ini sangat lah sengit di mana mahasiswa daripada UiTM Segamat sangatlah tidak menggemari para penyokong pasukan UiTM JB. berikutan dengan kelancangan mulut mereka ketika memberi tekanan mental (psychology) kepada pemain pasukan lawan untuk setiap permainan. Akhirnya, kemenangan di pihak kami apabila pasukan NR berjaya memenangi permainan dengan keputusan 1-0 (menang penalti).

-------------------------------------------------------------------------------------

ok. enough with the bm thingy. ahahaha.
so on my way back to my college, i walk pass a bunch (4) guys who sitted at the edge of the roundabout neer to sector B *which i called as Bulatan Kg Pandan). so, while i walked through them, i was talking on the phone with my bestie saying that "i'm fucking hungry" so i asked her to come to uptown to have our dinner. obviously we were speaking in english. right after i hung up, i heard that the boys we're mocking me and saying stuff like "owh. . .orang melayu rupanya ingatkan orang putih tak reti cakap melayu" and they keep on saying the sentence "i'm fucking hungry" a million of times.

i was already being fucking pissed that time due to the KTB and the hotness of the weather today, then i walk back towards them and ask them "korang apahal?? ada apa - apa tak puas hati dengan aku ke?" and they were like, "takde, takde pape *dengan muka chuak on their face" then i say out loud "cakap belakang bukan main, dah depan - depan chuak pulak! takut! dah depan - depan tahu pulak nak diam".

moment after that, i called my friend and purposely looking at them and said " ni ha ada 4 orang bodoh yang cuak! cakap belakang pandai dah depan2 kecut! bodoh punya jantan! tak guna!" elok je i pusing lagi sekali tengok2 diorang dah lari. ahahaha patah balik and tak jadi lepak uptown terus! sumpah kelakar weyh! ROFLMAO.

seriously, i couldn't believe myself that i would have the gut to stand up to those idiots and give them a piece of my mind. hobestly, i feel great! puas hati!

selalu budak2 lelaki kat sini ikut suka je nak menganjing budak perempuan. pantang cakap english sikit or perempuan over weight nak strolling sikit bukan main lagi diorang kutuk! ha! padan muka! wek wek! =P

btw, i would like to wish the best of luck to my team, ZENITH for the competition being held today and tomorrow(070220).

p/s: the pics for the futsal match will be uploaded later since the wireless in UiTM is friggin GAY!

toodles~



eIzA Kamarul is startingto lose her good side



eIzA Kamarul
0020

0 comments: