Friday, April 16, 2010

benefits on kissing!


hey hoo!
found this entry on lan's blog.
so here's are the benefits on making out!

Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga
efektif
melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi kesihatan?

* Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita.
Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung
per
minit.

* Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan
nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan
nafas per minit. ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.

* Beberapa doktor gigi percaya, bahawa berciuman merupakan tindakan
pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh
menghancurkan asam yang menutupi gigi.

* Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan
stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.

lagi... kelebihan berciuman .....

1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan
hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak
melakukan rutin ini.

2. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang
merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.

3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan
tingkat
metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah tiga
kali
per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu menghilangkan
berat badan.

4. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah
boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan
memproduksi
rasa sihat, menurunkan hormon stress.

5. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi
kendur.
Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu membantu
kulit
lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan
kolesterol.

7. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.

8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air
liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu
mengurangi
sakit.




so let's make out people!! rawr~



eIzA KAmarul likes this!




eIzA Kamarul
1950

Sunday, April 11, 2010

seriously, i dont need you using everyone's gadget/device in this whole planet just to be online!


eIzA is sick of this kind of behaviour!



eIzA Kamarul
1638


Friday, April 9, 2010

IMS JOHOR CONT'

KAWAN - KAWAN!
MARI KITA BERAMAI - RAMAI DELETE FACEBOOK GROUP (IMS JOHOR) DAN ADD GROUP IMS YANG TERBARU IAITU "IMSOCIETY JOHOR"! OWH! TIDAK LUPA JUGA, EN BAKRI SUDAH MENAIKKAN BLOG BARU IMS IAITU DI HTTP://IMSOCIETYJOHOR.BLOGSPOT.COM! EN BAKRI MENYURUH KALIAN SEMUA TURUT MENYEBARKAN USAHA BARU BELIAU ITU OKAY!



eIzA Kamarul
2004

Wednesday, April 7, 2010

IMS JOHOR

hey hoo!

lama kan tak update blog ni.
hurm. . .

on tuesday, En. Bakri called me and told me that the IMS blog has been hacked. and he need my help in getting the alternate email for our blog since the blog was made by Sharain and myself. dah la lama gila i tak check out anything bout ims ni. memang sentap gila lah kot. hilang semua entry event report yang i post dolu - dolu.


i was so shocked once i've received the news from him. so i called shen to asked him since as far as i remember, we didnt use any alternate email because we dont wanna use our own email as an alternative.


once i've talked to shen, it is confirmed that there is NO alternate email for that baby bloggie. kesian En. Bakri sbb dia yang mengesyorkan kepada shen dengan i untuk set up blog tu. I pun dah tak tahu nak cakap macam mana lagi dah. sebab i pun pegang that blog sampai part4 je and after that En Bakri dah bagi students bawah yang pegang sebab sekalikan dengan yhoo! group and semua tu. haih~


sedih la S**l!


baru ingat nak copy + paste balik semua entry yang i dah contribute kat blog tu untuk post kat blog ni. menyesal tak copy awal2!


hurm. . .


btw, alang - alang dah post ni, i nak share pasal this semester.
sem ni sangat penat okay~


ingatkan part6 dah rileks tapi astaghfirullahal 'azim. . . .

makin bertimbun2 assignment yang diberikan.
alhamdulillah sekarang tinggal assignment ENT300 and IMD351 je yang belum complete.


hope everything went well!
jadual final sem ni pun macam monyet!


21/4 : IMD352
22/4 : ENT300
2/5 : IMD351
5/5 : IMD354
8/5 : IMD353


good luck to all part 6! semoga kita semua berjaya grad on time!


to ISD6E2,
puak mia and puak i plan nak buat dinner for our class and i thought of bringing my BBQ set masa final nanti. kalau setuju, sila angkat tangan ye!

eIzA is devastated for not being able
to have a copy of her hardwork on the ims blog





eIzA Kamarul
0038