Friday, August 5, 2011

Chocolate Chip Muffin

hai kawan-kawan!
hari ni eiza nak kongsi pengalaman eiza first time buat muffin. hee~
selama ni eiza takut sangat nak bake muffin sebab takut tak jadi.
walaupun dah biasa buat cake dengan brownies tapi bila sebut cupcake or muffin terus macam ketaq lutut.

tiba-tiba malam tadi dapat satu kekuatan yang mendorong eiza untuk cuba. recipe pun dah lama siman dalam hp *ya hp saya memang penuh dengan resepi-resepi masakan/biskut/cake ot apa-apa lah yang dirasakan menarik*

memandangkan hari ni (050811) hari jadi ayahanda tercinta, lagilah eiza teruja untuk membuatnya and turns out, sangat mudah ya! tidak perlukan mixer pun.

preparation time : 10 minutes
baking time : 20 minutes

and voila~ siap sudah muffin saya!

owh! owh! recipe ni dapat masa tengok Nigella's cooking ^_^

gambar nanti lah eiza upload ya!

okay, tu je nak cerita hari ni.
bye bye bye! ^_^

*maniskan eiza berkongsi dalam bahasa ibunda*


love,
Eiza Kamarul ^_^
0330

0 comments: