Sunday, August 7, 2011

MADE BY MALAYSIANS =)


HELLO PEEPS!
hari ni eiza nak cerita pasal video kat atas ni uploaded by Matluthfi90.

the video is actually about him asking us Malaysian to upload a video response saying :-

"i'm a . . . (your race). my race teaches me to (whatever good values pertaining to human relationship)

and do the same for your religion. i'll compile these videos and post them as one in my next video. the video response wouldn't appear though :)"

he plan on compiling all of the response given and upload it on our coming Independence Day!

so do support him yea guys!
it is open to all Malaysian!

sila support Matluthfi supaya dia dapat menghasilkan satu video "Made by Malaysians" yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan agama *plus he's CUTE!* ahahahaha



Spread the love people!




love,
Eiza Kamarul ^_^
2312

RANDOM THOUGHT

kenapa ramai sangat orang dekat fb ni tak nak letak the correct information on the info tab? kalau dah asal dari Malaysia tu letak je la Malaysia. kalau dah study dekat IPT tempatan tu, mengaku je la. allergic eh kalau letak nama IPT sendiri yang kononnya "dihatiku" tu?


tak faham la! susah tau nak kenal awak tu siapa esp time nak approve friends request tu. malu sangat eh kalau nak mengaku awak tu rakyat Malaysia? 
hina kah?





*pelik lah dengan perangai orang zaman sekarang 
yang info tu malu nak ngaku. gambar dedah2 tak malu pula nak tayang*





love,
Eiza Kamarul
1832

Friday, August 5, 2011

Chocolate Chip Muffin

hai kawan-kawan!
hari ni eiza nak kongsi pengalaman eiza first time buat muffin. hee~
selama ni eiza takut sangat nak bake muffin sebab takut tak jadi.
walaupun dah biasa buat cake dengan brownies tapi bila sebut cupcake or muffin terus macam ketaq lutut.

tiba-tiba malam tadi dapat satu kekuatan yang mendorong eiza untuk cuba. recipe pun dah lama siman dalam hp *ya hp saya memang penuh dengan resepi-resepi masakan/biskut/cake ot apa-apa lah yang dirasakan menarik*

memandangkan hari ni (050811) hari jadi ayahanda tercinta, lagilah eiza teruja untuk membuatnya and turns out, sangat mudah ya! tidak perlukan mixer pun.

preparation time : 10 minutes
baking time : 20 minutes

and voila~ siap sudah muffin saya!

owh! owh! recipe ni dapat masa tengok Nigella's cooking ^_^

gambar nanti lah eiza upload ya!

okay, tu je nak cerita hari ni.
bye bye bye! ^_^

*maniskan eiza berkongsi dalam bahasa ibunda*


love,
Eiza Kamarul ^_^
0330

Monday, August 1, 2011

BON RAMADHAN MES AMIS~

JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA BAGI WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA. credit to http://mynewshub.my

salam everyone!
i just wanna wish each and everyone of you :
Selamat menyambut bulan RAMADHAN,
Selamat menjalani ibadah PUASA,
dan selamat mengerjakan Solat TERAWIH!


hilhikhik~
semoga semua amalan yang dilakukan akan diterima olehNYA.
insyaAllah. =)


love,
Eiza Kamarul ^_^
0245